sobota, 27 kwietnia 2013

Polędwica w cieście francuskim

Chyba już wcześniej wspomniała, że nie lubię monotonii w kuchni. Nie lubię co dziennie tego samego na obiad, ale czasami tak się dzieje. Trzeba więc trochę odmienić tą "szarą" kuchenną rzeczywistość.
Najprostszym sposobem jest zapiekanka albo zawinięcie mięsa (dowolnego) w ciasto francuskie.
I tym samym dzisiaj na kolację na talerzu przybywa do nas polędwiczka w cieście francuskim.




Polędwica w cieście francuskim








potrzebujemy:

- ciasto francuskie (wszystko zależy od tego ile mamy polędwicy i jak duże są to kawałki)
- polędwiczki lub inne mięso np. kurczak, wołowina czy wieprzowina
- nadzienie np. pieczarki, zioła, papryka itp



Ja użyłam polędwicy wcześniej ugotowanej.

Kawałek mięsa owijam ciastem francuskim. 

Między mięso a ciasto możemy włożyć farsz - pokrojone pieczarki, paprykę czy zioła.
Zapiekamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 

Ok 20 minut w 200 stopniach.
Gotowe.

Świetnie nadaje się do zamrożenia. Potem tylko umieścić w rozgrzanym piekarniku i podgrzać. Smaczne i efektowne danie w ekspresowym tempie.

Życzę Wam smacznego!





Czas na ciasto francuskie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz