wtorek, 16 kwietnia 2013

Sakiewki z ciasta francuskiego z nadzieniem budyniowym

Budyń? Zawsze i w każdym wydaniu! Świeżo, wiosennie i smacznie. Zapraszam serdecznie na eksperyment budyniowy. Mnie efekt kończowy totalnie zaskoczył  


Do przygotowania deseru potrzebujemy:

- sok z 2 puszek ananasów
- 1 budyń śmietankowy
- 1 opakowanie mascarpone
- cząstki ananasów z puszki
- 2 opakowania ciasta francuskiego



Z soku ananasowego odlewamy pół szklanki i mieszamy z budyniem - resztę gotujemy.
Do gotującego się soku ananasowego dodajemy rozrobiony budyń i mieszamy, dodajemy mascarpone i cząstki ananasów. Mieszamy.
Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty, na każdy kawałek kładziemy nadzienie i sklejamy rogi. Pieczemy w temp. 200 stopni ok 15 minut. 





* nadzienie z powodzeniem można wykorzystać do tart, tortów, babeczek, muffinek czy innych - uwielbiam takie wszechstronne przepisy

Życzę Wam smacznego!




przepis bierze udział w akcji:
Czas na ciasto francuskie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz