poniedziałek, 8 czerwca 2015

Domowa lemoniada

Lemoniada kojarzy mi się z okropnie słodkim, wręcz mdlącym napojem o landrynkowym smaku i kolorze, którą kiedyś można było kupić w kazdym sklepie. Były też różnego rodzaju proszki, które rozpuszczało się w wodzie, mieszało i po chwili otrzymywało się napój gotowy do picia. Wolę nie mysleć co było w składzie tych produktów, ile cukru. Dlaczego nie przygotować domowej lemoniady?


Szybko Tanio Smacznie - Domowa lemoniada

Do przygotowania 1 litra lemoniady potrzebujemy:

- kubek herbaty rooibos
- pół cytryny pokrojonej w pół plasterki
- wodę do uzupełnienia
- 2-3 łyżeczki miodu

W kubku zaparzamy herbatę, ja wykorzystałam mojego ulubionego ostatnio rooibosa. Studzimy i przelewamy do dzbanka lub karafki. Dodajemy miód, plasterki cytryny i uzupełniamy chłodną wodą w 1 litra. Umieszczamy na kilka godzin do lodówki w celu schłodzenia.

Smacznego!


Szybko Tanio Smacznie - Domowa lemoniada
Zgłaszam przepis: banner przepis miesiaca

5 komentarzy: