Do przygotowania potrzebujemy:
- zupa cebulowa - susz (https://lokalnyrolnik.pl/ magdalena_lech_zupa_cebulowa__ susz_eko_100_g)
– 3/4 szklanki białego wina
– 0.5 l bulionu warzywnego
– 1 świeża posiekana cebula
– odrobina masła
– sól, pieprz, gałkę muszkatołową
– 0.5 l bulionu warzywnego
– 1 świeża posiekana cebula
– odrobina masła
– sól, pieprz, gałkę muszkatołową
Do ugotowanego bulionu dodajemy suchą mieszankę i gotujemy przez ok. 30 minut pod przykryciem. Na patelni podsmażamy cebulę (aż będzie szklista) i dodajemy do zupy. Całość należy zmiksować i dla podkreślenia smaku przyprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz dodać wino. Zupę podajemy gorącą z dodatkiem śmietany lub grzanek. Wierzch można też posypać szczypiorkiem, jak sugeruje producent.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz