Do przygotowania 10 porcji (połówek papryk) potrzebujemy:
- 5 czerwonych papryk
- 5 łyżek komosy
- 2 filiżanki groszku
- ok. 400 g piersi z kurczaka
- koncentrat pomidorowy
Zaczynamy od przygotowania papryk – przekrawamy je na połówki, a następnie wycinamy gniazda nasienne. Komosę obficie opłukujemy w sitku, po czym gotujemy do momentu aż będzie miękka. W międzyczasie przez ok. 15 minut podsmażamy na patelni mięso z groszkiem. Następnie dodajemy ugotowaną komosę, koncentrat i całość gotujemy przez kolejny kwadrans.
Do każdej połówki papryki nakładamy przygotowany farsz, układamy je w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy przez ok. 30 minut. Jeżeli macie ochotę, wierzch faszerowanych papryk można przykryć utartym serem.
Smacznego!
Wspaniałe. Bardzo lubię faszerowane warzywa :-)
OdpowiedzUsuńPlaytech Casino Online for Real Money ᐈ Get $10 Free
OdpowiedzUsuńBetSoft nba betting odds Casino Online is an established casino game provider, offering ibet789 sports betting asian handicap games 먹튀사이트 조회 designed to entertain 승인전화없는 토토 꽁머니 players while also providing 블랙 잭 만화 cutting-edge solutions