Do przygotowania 2 porcji sałatki potrzebujemy:
- słoik ogórków konserwowych (kupicie tutaj)
- łyżkę majonezu
- 2 łyżki jogurtu
- posiekany koperek
- 2 łyżki jogurtu
- posiekany koperek
- sól, pieprz
Ogórki pokrójcie na średnio grube plastry i posiekajcie koperek. Całość przemieśćcie do miski, dodajcie majonez i jogurt. Na koniec doprawcie do smaku solą i pieprzem. Najlepiej byłoby na 1-2h schować sałatkę do lodówki, ale jeżeli nie macie takiej możliwości (na dworze czeka już grupa wygłodniałych znajomych, którzy do kiełbaski chcą czegoś zdrowego) to serwujcie ją od razu.
Jak z ogóreczkami to coś dla mnie;)
OdpowiedzUsuńFajna. Ja zawsze robiłam taką ale z kiszonych :-)
OdpowiedzUsuńMoi domownicy wolą bardziej z konserwowych niż z kiszonych, zawsze się sprawdza i szybka w wykonaniu. :)
OdpowiedzUsuń