Bo był piątek i czasami dobrze odstawić na bok mięso. Bo mój mąż uwielbia. Jest szybka, tania i w zasadzie wszystko można tutaj wrzucić. Zawsze smakuje inaczej. Zawsze przepyszna!
Do przygotowania pasty jajecznej potrzebujemy:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- ok 200g żółtego sera
- jogurt i majonez (jedno albo drugie albo oba)
- koperek/pietruszkę/bazylię/szczypiorek (dodajcie co lubicie najbardziej)
- sól, pieprz
- odrobina ketchupu do smaku
- bazylia/pietruszka
co jeszcze można dodać:
- suszone pomidory
- tuńczyka z puszki (albo inną rybkę np. makrelę)
- szynkę
Nasza wersja jest z tuńczykiem!
Jajka i ser utrzeć na tarce (grube oczka). Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić widelcem.
Bazylię i pietruszkę posiekać drobno. Wszystko wymieszać. Dodać jogurtu (jakieś 4 kopiaste łyżki), doprawić solą, pieprzem i ewentualnie dodać majonezu i ketchupu.
Wszystko wymieszać.
Podawać z chlebem, krakersami lub zjadać samotnie.
super przepis :)
OdpowiedzUsuńobserwuje :)
zapraszam do mnie :)
pozdrawiam :)
Dziś będę robić :)
OdpowiedzUsuń