sobota, 20 kwietnia 2013

Pasta jajeczna

Bo był piątek i czasami dobrze odstawić na bok mięso. Bo mój mąż uwielbia. Jest szybka, tania i w zasadzie wszystko można tutaj wrzucić. Zawsze smakuje inaczej. Zawsze przepyszna!


Szybko Tanio Smacznie - Pasta jajeczna

Do przygotowania pasty jajecznej potrzebujemy:


- 4 jajka ugotowane na twardo

- ok 200g żółtego sera
- jogurt i majonez (jedno albo drugie albo oba)
- koperek/pietruszkę/bazylię/szczypiorek (dodajcie co lubicie najbardziej)
- sól, pieprz
- odrobina ketchupu do smaku
- bazylia/pietruszka


co jeszcze można dodać:

- suszone pomidory

- tuńczyka z puszki (albo inną rybkę np. makrelę)
- szynkę


Nasza wersja jest z tuńczykiem! 
Jajka i ser utrzeć na tarce (grube oczka). Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić widelcem.
Bazylię i pietruszkę posiekać drobno. Wszystko wymieszać. Dodać jogurtu (jakieś 4 kopiaste łyżki), doprawić solą, pieprzem i ewentualnie dodać majonezu i ketchupu.
Wszystko wymieszać. 

Podawać z chlebem, krakersami lub zjadać samotnie. 



Szybko Tanio Smacznie - Pasta jajeczna

Szybko Tanio Smacznie - Pasta jajeczna

Szybko Tanio Smacznie - Pasta jajeczna

2 komentarze:

  1. super przepis :)
    obserwuje :)
    zapraszam do mnie :)
    pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń