piątek, 25 kwietnia 2014

Pasta jejeczna (wersja 2)

Lżejsza wersja pasty jajecznej.

W sam raz dla wszystkich, którzy nie lubią ryby. 
Poza tym to taka przedszkolna wersja dla dzieciaków.

Dorosłym też przypadnie do gustu!


 Szybko Tanio Smacznie - Pasta jejeczna (wersja 2)

Pasta jejeczna nr 2


potrzebujemy:

- jajka (4 sztuki)
- 1 łyżka ketchupu
1 łyżka majonezu / jogurtu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz
- opcjonalnie: szczypiorek, koperek lub pietruszka (drobno posiekana)

Jajka ugotować na twardo.
Drobno pokroić lub utrzeć na tarce.
Dodać  jogurt, musztardę i ketchup.

Doprawić do smaku. 
Dodać posiekane zioła.

Najlepiej przygotować dzień wcześniej i przez noc schłodzić w lodówce.
Potem ponownie przyprawić, moją pastę musiałam lekko dosolić!


Życzę Wam smacznego!


 Szybko Tanio Smacznie - Pasta jejeczna (wersja 2)

 Szybko Tanio Smacznie - Pasta jejeczna (wersja 2)




Smaki dzieciństwa Jadłospis dla Mam Smaki dzieciństwa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz