Makaronu nie mogło zabraknąć także u nas!
I ulubiony sos pomidorowy
Męża.
25-ty października.
Miedzynarodowy
dzień makaronu
potrzebujemy:
- opakowanie makaronu
- warzywa (papryki + cukinia)
- śwież zioła
- sól, pieprz
- kubeczek śmietany
- koncentrat pomidorowy
- tłuszcz do smażenia
Na patelni
rozgrzać odrobinę tłuszczu. Podsmażyć umyte, oczyszczone i pokrojone warzywa na
małym ogniu. Posolić i dodać zioła.
W dużym
garnku zagotować posoloną wodę. Wrzucić makaron i gotować aż będzie
al dente.
W osobnym garnku (mały rondelek) przygotować sos: podsmażyć
czosnek i dodać koncentrat pomidorowy. Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą.
Na talerzu ułożyć makaron, dodać warzywa i polać sosem pomidorowym.
Życzę Wam smacznego!
Na talerzu ułożyć makaron, dodać warzywa i polać sosem pomidorowym.
Życzę Wam smacznego!
October 25th
International Pasta day
Ingredients
- pack of pasta
- vegetables (peppers + zucchini)
- fresh Herbs
- salt and pepper
- cup sour cream
- tomato paste
- the fat for frying
In pan, heat a little bit of oil. Fry washed, cleaned and chopped vegetables on low heat.
- vegetables (peppers + zucchini)
- fresh Herbs
- salt and pepper
- cup sour cream
- tomato paste
- the fat for frying
In pan, heat a little bit of oil. Fry washed, cleaned and chopped vegetables on low heat.
Season with salt and add the herbs.
In a large pot of boiling and salted water add the pasta and cook until
al dente.
In a separate pan (small saucepan) prepare the sauce: fry the garlic and add the tomato paste.
Add the cream and season to taste with salt.
Arrange pasta on a plate, add the vegetables and pour the tomato sauce.
Bon apetit!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz