Najszybszy i do tego smaczny obiad. Nawet Mąż nie zaprotestował na brak mięsa!
Do przygotowania tarty potrzebujemy:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 2 cukinie
- 1 opakowanie jogurt grecki
- łyżkę majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz, curry
opcjonalnie: ser feta, roquefort
Przygotowania zaczynamy od sosu czosnkowego. W misce umieszczamy jogurt, majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy (sól, pieprz i curry). Mieszamy i odstawiamy do lodówki.
Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy i smarujemy dokładnie sosem czosnkowym. Na wierzchu układamy pokrojone plastry cukini (najlepiej by trochę na siebie nachodziły). Wierzch posypać serem. Zapiekamy ok 20 minut w 200 stopniach w piekarniku bez termoobiegu.
Życzę Wam smacznego!
Bon appetit!
wygląda bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuń