środa, 27 listopada 2013

Jajka w sosie musztardowym /// Eggs in mustard sauce

Super szybkie i super smaczne!
Na każdą okazję.






Jajka w sosie musztardowym

potrzebujemy:

- 4 jajka ugotowane na twardo
- kubek jogurtu naturalnego

- musztarda (ja dałam trochę Ancienne i zwykłej)
- sól, pieprz

- cukier do smaku

Jajka gotujemy na twardo.
W tym czasi przygotowujemy sos. W osobnym naczyniu mieszamy jogurt z musztardą. Przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem.



Do miseczki wlewamy sos kładziemy obrane jajka, przekrojone na połówki. Gotowe!

Życzę Wam smacznego!






Super quick and super tasty!
For every occasion.



Eggs in mustard sauce

ingredients:

- 4 hard-boiled eggs
- a cup of natural 
yogurt
- mustard (I've used "Ancienne" and normal)
- salt, pepper
- sugar


Boil the eggs.
In the mean time prepare the sauce. In a separate bowl mix yogurt with mustard. Season with salt, pepper and sugar.

Pour the sauce to a bowl, put cut in half egg. Voila!

Bon apetit!






Kuchnia skandynawska 2013

2 komentarze:

  1. A ja jeszcze nigdy nie jadłam jajek w takim anturażu, nie wiedziałam, że to duński przepis.

    OdpowiedzUsuń