niedziela, 17 marca 2013

Tarta z wędzonym łososiem

Uwielbiam tarty!
Szczególnie te wytrawne. 
Proste, szybkie, pożywne.
 A co najważniejsze właściwie wszystko można wrzucić do takiej tarty. 
No i może być śniadankiem jak dzisiejszej niedzieli.


Szybko Tanio Smacznie - Tarta z wędzonym łososiem



Do przygotowania 4 porcji tart potrzebujemy: 

- wędzonego łososia (ok 250g)
- mozarella/feta/ricotta
- 2 pomidory pokrojone w kostkę
- 2 jajka (rozbełtane)

- opakowanie ciasta francuskiego (ja użyłam tego świeżego)
- sól, pieprz, zioła


Formę do tarty wyłożyć ciastem, które nakłuwamy i pieczemy, w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku, przez 15 minut.
W tym czasie przygotowujemy farsz. Pomidory i ser podroić w kostkę, łososia też można pokroić na mniejsze cząstki. Jajka wbić do miski razem z przyprawami i lekko rozbełtać.
Na podpieczonym spodzie umieścić łososia, pomidory, sera  a na końcu zalać masą jajeczną. Piec ok 40 minut w 200 stopniach aż wierzch będzie złoto-brązowy.


Szybko Tanio Smacznie - Tarta z wędzonym łososiem

Szybko Tanio Smacznie - Tarta z wędzonym łososiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz