środa, 9 kwietnia 2014

Czekoladowy krem figowy

Niebo w gębie!

Szybko Tanio Smacznie - Czekoladowy krem figowy

Czekoladowy krem figowy

potrzebujemy:

- 150g suszonych fig
- 6 łyżek kakao
- odrobinę tłuszczu (olej kokosowy albo olej słonecznikowy)
- opcjonalnie: różnego rodzaju orzechy, wiórki kokosowe itp

Figi ugotować w małej ilości wody.
Odsączyć i wrzucić do malaksera i zmiksować.
Dodać kakao i ewentualnie tłuszcz i wszystko wymieszać.
Zjadać z chlebem, naleśnikami...
Życzę Wam smacznego!



Szybko Tanio Smacznie - Czekoladowy krem figowy

Szybko Tanio Smacznie - Czekoladowy krem figowy

Szybko Tanio Smacznie - Czekoladowy krem figowy



Domowy Wyrób Zdrowy tryb życia Lekka WielkanocWielkanocne Smaki - edycja IV

2 komentarze:

  1. Ale to musi być pyszne :-) i słodkie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jest mniej słodkie od wszelkich orzechowo-czekoladowych kremów kanapkowych i zdrowsze :)

    OdpowiedzUsuń