piątek, 27 marca 2015

Przepyszne obiadowe klopsiki z czerwonej fasoli, quinoa i marchewki


Do przygotowania klopsików potrzebujemy: 

- 250 g ugotowanej czerwonej fasoli
- filiżankę quinoa (po ugotowaniu powinniśmy otrzymać ok 2-3 filiżanki)

- 2 starte marchewki 
- 1 jajko
- cząber, tymianek, sól i pieprz do smaku


Fasolę zblendować, ale nie trzeba na zupełnie gładką masę. Dodać ugotowaną komosę, zetrzeć marchewki, Wbić jajko, dodać przyprawy i całość wymieszać. Formować jednakowej wielkości kuleczki. Smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu.
Podawać gorące.



Wielki Post 2015 Wiosenny detoks

4 komentarze:

  1. świetny pomysł chętnie go wykorzystam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pomysł bardzo mi się podoba i zrobię takie z pewnością, bo często eksperymentuję z wegetariańskimi wersjami kotletów i podobnych wyrobów :)

    OdpowiedzUsuń