Do przygotowania klopsików potrzebujemy:
- 250 g ugotowanej czerwonej fasoli
- filiżankę quinoa (po ugotowaniu powinniśmy otrzymać ok 2-3 filiżanki)
- 2 starte marchewki
- 1 jajko
- cząber, tymianek, sól i pieprz do smaku
Fasolę zblendować, ale nie trzeba na zupełnie gładką masę. Dodać ugotowaną komosę, zetrzeć marchewki, Wbić jajko, dodać przyprawy i całość wymieszać. Formować jednakowej wielkości kuleczki. Smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu.
Podawać gorące.


Świetne. Miałam super pomysł :-)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł chętnie go wykorzystam:)
OdpowiedzUsuńPomysł bardzo mi się podoba i zrobię takie z pewnością, bo często eksperymentuję z wegetariańskimi wersjami kotletów i podobnych wyrobów :)
OdpowiedzUsuńcoś pysznego :)
OdpowiedzUsuń