sobota, 30 sierpnia 2014
Indyk pieczony z bananami
Do przygotowania potrawy (2 -3 porcji) potrzebujemy:
- pierś z indyka lub kurczaka
- 3 słodkie śmietany, każda po 200 ml
- 25 dag startego żółtego sera
- 2 łyżki keczupu
- 2 łyżki curry
- 3 łyżki płatków migdałowych
- banany w ilości pozwalającej przykryć mięso
- sól, pieprz do smaku
Sos:
Do miski wlać śmietanę, dodać ser, ketchup i przyprawy. Mięso pokroić w wąskie, podłużne plastry - przyprawić i lekko podsmażyć z obu stron. Usmażone kawałki układać obok siebie w naczyniu żaroodpornym, układać połówki bananów. Zalać przygotowanym wcześniej sosem. Piec ok 30-40 minut w 180-200 stopni. Posypać płatkami migdałów.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ciekawy przepis :-) nigdy nie jadłam takich połączeń smakowych :-)
OdpowiedzUsuńmusiało pysznie smakować :) przyznam że niezwykłe połączenie :)
OdpowiedzUsuń