sobota, 30 sierpnia 2014

Indyk pieczony z bananami

To ulubione danie mojego Męża. Myślę, ze Minionkom też by smakowało ;)




Do przygotowania potrawy (2 -3 porcji) potrzebujemy:

- pierś z indyka lub kurczaka
- 3 słodkie śmietany, każda po 200 ml

- 25 dag startego żółtego sera
- 2 łyżki keczupu
- 2 łyżki curry
- 3 łyżki płatków migdałowych
- banany w ilości pozwalającej przykryć mięso
- sól, pieprz do smaku

Sos:
Do miski wlać śmietanę, dodać ser, ketchup i przyprawy. Mięso pokroić w wąskie, podłużne plastry - przyprawić i lekko podsmażyć z obu stron. Usmażone kawałki układać obok siebie w naczyniu żaroodpornym, układać połówki bananów. Zalać przygotowanym wcześniej sosem. Piec ok 30-40 minut w 180-200 stopni. Posypać płatkami migdałów.


Szybko Tanio Smacznie - Indyk z bananami

3 komentarze:

  1. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy przepis :-) nigdy nie jadłam takich połączeń smakowych :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. musiało pysznie smakować :) przyznam że niezwykłe połączenie :)

    OdpowiedzUsuń