niedziela, 17 sierpnia 2014

Ciasto czekoladowe z wiśniami (bezglutenowe)

Przepis dostałam od Elke. 
Elke ma nietolerancję laktozy i glutenu.
Mimo wszystko jej wypieki są na prawdę przepyszne.
Tak samo jest z tym ciastem - połączenie czekolady i wiśni jest idealne.



Ciasto czekoladowe z wiśniami (bezglutenowe)


potrzebujemy:

3 jajka
100 g  cukru
- 150 g zmielonych orzechów
- 150g czekolady

Jajka z cukrem ubić na puszystą masę.
Dodać orzechy i czekoladę.
Wymieszać do połączenia składników.
Całość dodać do formy.


Piec 30 minut w 160 stopniach.
Ciasto ostudzić.
Na wierzchu ułożyć wiśnie.
1/4  litra soku wymieszać ze skrobią kukurydzianą lub kisielem.
Polać wierzch ciasta.




1 komentarz:

  1. Mam jednego bezglutka w rodzinie - muszę dla niej zachować ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń