niedziela, 14 września 2014

Zupa krem paprykowo-pomidorowy

Przepis z diety Weight Watchers dostałam od koleżanki.

W tej diecie wiekszość warzyw i owoców ma 0 punktów.
Można je zatem jeść bezkarnie.
Każda porcja tej zupy to 1 punkt.



Szybko Tanio Smacznie - Zupa krem paprykowo-pomidorowy

Zupa krem paprykowo-pomidorowy


potrzebujemy:

- 8 czerwonych papryk
- 1kg świeżych pomidorów/ poza sezonem można zastąpić dużą puszką pomidorów ok 800g
- sól, pieprz,
- świeże zioła (bazylia, czosnek, pietruszka)
- wodę
- ewentualnie śmietankę do dekoracji

Z papryk wycinamy gniazda nasienne, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
Do dużego garnka wrzucamy pomidory, papryki, wodę i zioła.
Gotujemy do miękkości i blendujemy.
Doprawiamy do smaku.



Szybko Tanio Smacznie - Zupa krem paprykowo-pomidorowy

Paprykujemy 5 Pora na pomidora!

3 komentarze:

  1. Może w diecie to 1 punkt za porcję, ale ja dałabym znacznie wyższe noty. ;) Dziękuję za dodanie przepisu do akcji pomidorowej :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Łał! wygląda pysznie! jestem bardzo ciekawa jak smakuje!
    wspaniałe zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń
  3. jak ja lubię takie zupki :)

    OdpowiedzUsuń