sobota, 20 września 2014

Muffinki tofi z orzechami (bezglutenowe)

Przepis na muffinki postanowiłam odświeżyć. Zobaczcie co z tego wyszło!

Szybko Tanio Smacznie - Muffinki tofi z orzechami
 




Do przygotowania ok 20 muffinek potrzebujemy:

- 1 1/3 szklanki mąki kukurydzianej
- 1 opakowanie proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 gorzką czekoladę
- 1 szklankę mleka (dałam 1.5%)
- 1 jajko
- 1/3 szklanki oleju słonecznikowego


nadzienie:

- puszka masy krówkowej/toffee
- orzeszki, migdały, orzechy włoskie


Krówkę podrzewamy w kąpieli wodnej i mieszamy z orzeszkami. Umieść wszystkie suche składniki w jednej misce i wymieszać je. W drugiej misce wymieszać wszystkie mokre składniki. Połączyć mokre z suchym za pomocą łyżki i dodać czekoladę. Na spód papilotek nałożyć troche ciasta, potem masę "snickersową". Przykryć resztą ciasta. Piec około 20 minut w 200 stopniach Celsjusza.

Szybko Tanio Smacznie - Muffinki tofi z orzechami


Szybko Tanio Smacznie - Muffinki tofi z orzechami


Szybko Tanio Smacznie - Muffinki tofi z orzechami


Ciasta bez miksera

5 komentarzy:

  1. Jakie fajne i smakowite muffinki, super pomysł :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie wyrosły, a ten środek... mega! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm, toffi... Musiały być pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda niesamowicie! Już skopiowałam przepis i lecę do sklepu ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają pysznie, muszę koniecznie zrobić :)

    OdpowiedzUsuń