Do przygotowania ok 20 muffinek potrzebujemy:
- 1 1/3 szklanki mąki kukurydzianej
- 1 opakowanie proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 gorzką czekoladę
- 1 szklankę mleka (dałam 1.5%)
- 1 jajko
- 1/3 szklanki oleju słonecznikowego
nadzienie:
- puszka masy krówkowej/toffee
- orzeszki, migdały, orzechy włoskie
Krówkę podrzewamy w kąpieli wodnej i mieszamy z orzeszkami. Umieść wszystkie suche składniki w jednej misce i wymieszać je. W drugiej misce wymieszać wszystkie mokre składniki. Połączyć mokre z suchym za pomocą łyżki i dodać czekoladę. Na spód papilotek nałożyć troche ciasta, potem masę "snickersową". Przykryć resztą ciasta. Piec około 20 minut w 200 stopniach Celsjusza.
- 1 1/3 szklanki mąki kukurydzianej
- 1 opakowanie proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 gorzką czekoladę
- 1 szklankę mleka (dałam 1.5%)
- 1 jajko
- 1/3 szklanki oleju słonecznikowego
nadzienie:
- puszka masy krówkowej/toffee
- orzeszki, migdały, orzechy włoskie
Krówkę podrzewamy w kąpieli wodnej i mieszamy z orzeszkami. Umieść wszystkie suche składniki w jednej misce i wymieszać je. W drugiej misce wymieszać wszystkie mokre składniki. Połączyć mokre z suchym za pomocą łyżki i dodać czekoladę. Na spód papilotek nałożyć troche ciasta, potem masę "snickersową". Przykryć resztą ciasta. Piec około 20 minut w 200 stopniach Celsjusza.
Jakie fajne i smakowite muffinki, super pomysł :-)
OdpowiedzUsuńPięknie wyrosły, a ten środek... mega! :D
OdpowiedzUsuńMmm, toffi... Musiały być pyszne!
OdpowiedzUsuńWygląda niesamowicie! Już skopiowałam przepis i lecę do sklepu ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie, muszę koniecznie zrobić :)
OdpowiedzUsuń