niedziela, 21 września 2014

Tarta z burakami, serem feta i miętą


Uwielbiam buraki.
Tak przygotowaną tartę widziałam wielokrotnie.
Dopiero jesienny, ciepły i słoneczny dzień zmotywował mnie do wysmyczenia tego cuda!

Szybko Tanio Smacznie - Tarta z burakami, serem feta i miętą

Tarta z burakami, serem feta i miętą

Szybko Tanio Smacznie - Tarta z burakami, serem feta i miętą



potrzebujemy:

- opakowanie ciasta francuskiego
- ugotowane buraki
- ser feta
- liście mięty
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek

Ciasto francuskie wyjąć z lodówki lub zamrażarki ok 1h przed przygotowaniem dania.
Musi być miękkie w przeciwnym razie połamie się albo czekają nas inne katastrofy!
Buraki ugotować, można dzień wcześniej do prawie miękkości.
Pokroić na cienkie plastry, którymi należy przykryć spód tarty.
Na wierzch pokruszyć ser i posypać listkami mięty.
Całość skroić oliwą z oliwek i doprawić do smaku.
Piec ok 20 minut w 200 stopniach celcjusza.
ps. o mięcie zapomniałam :p

Szybko Tanio Smacznie - Tarta z burakami, serem feta i miętą

Szybko Tanio Smacznie - Tarta z burakami, serem feta i miętą

1 komentarz:

  1. Bardzo ciekawe danie :-) jestem pod wielkim wrażeniem :-) wygląda pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń