środa, 22 października 2014

Lavash z sezamem i oregano

  

potrzebujemy:

- 200 g mąki
- 1 łyżka soszonego oregano (ja dałam mieszankę ziół prowansalskich)

- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka sezamu białego
- 1łyżeczka sezamu czarnego
- 125 ml wody
- 60 ml oliwy z oliwek


Z podanych składników zagnieść ciasto.
Odstawić na 30 minut na bok w teperaturze pokojowej.
Rozwałkować ciasto (dość cienko) - można też powycinać kółka, kwadraty.
Z wierzchu można dodatkowo posmarować odrobiną oliwy.


Piec ok 15 minut w 165 stopniach.





Smaczna Jesień

2 komentarze:

  1. Genialne! Bardzo chętnie spróbuję! :)

    Pozdrawiam,
    www.wypisz-wymaaaluj.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. ale pyszota !
    http://filizanka-smakow.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń