Kulka albo dwie lodów waniliowych.
Pływające w towarzystwie aromatycznego i ciepłego espresso.
Cóż więcej chcieć w sobotni poranek...
- lody waniliowe lub śmietankowe (mogą być też wegańskie)
- filiżankę espresso lub mocnej kawy
- filiżankę espresso lub mocnej kawy
- opcjonalnie: likier
- opcjonalnie: cukier do kawy
- opcjonalnie: inne smaki lodów czekoladowe, orzechowe itp
- opcjonalnie: cukier do kawy
- opcjonalnie: inne smaki lodów czekoladowe, orzechowe itp
Do filiżanki lub szklanki włożyć kulkę lodów waniliowych, którą zalewamy filiżanką aromatycznego i gorącego espresso. Kawa momentalnie zrobi się przyjemnie chłodna a gorzki smak idealnie połączy się ze słodyczą lodów. Jeżeli mimo wszystko chcecie posłodzic swoją kawę, zróbcie to zaraz po zaparzeniu - gotowego affogato nie mieszamy.
Przyjemności w delektowaniu się!
Dla mnie jedną filiżankę poproszę
OdpowiedzUsuńNie ma problemu! Na wynos ? ;)
OdpowiedzUsuńCzysta rozkosz, uwielbiam :)
OdpowiedzUsuń