Dobrego wok'a jadłam w lutym.
Pikantny i z dużą ilością warzyw.
Bez makaronu.
A dzisiaj przedstawiam moją wersję.
Makaron chow mein z warzywami
potrzebujemy:
- makaron mei
- papryczkę chilli
- ogórka zielonego
- paprykę żółtą i czerwoną
- kapustę pekińską
- oliwa
- sos sojowy
Kapustę pokroić na kawałki i umyć.
Odsączyć z wody.
Warzywa obrać i pokroić w słupki.
Wrzucić do miski i skropić oliwą i sosem sojowym.
Na rozgrzaną patelnię wrzucić warzywa i gotować do miękkości.
W tym czasie zagotować wodę na makaron i gotować zgodnie z opisem na opakowaniu.
Ugotowany makaron układać na talerze a na wierzch położyć sporą ilość warzyw.
Skropić odrobiną sosu sojowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz