sobota, 12 lipca 2014

Bezglutenowy chlebek bananowy (bez glutenu, bez laktozy)

Szybkie i smaczne! Idealny spsób na rozpoczęcie sobotniego dnia!

Szybko Tanio Smacznie - Bezglutenowy chlebek bananowy

Do przygotowania ciasta potrzebujemy:

- 3 szklanki mąki kukurydzianej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- cynamon, imbir
- 4 jajka
- banany (ja dałam 3 duże)
- 1/2 szklanki oleju słonecznikowego
- 1/2 szklanki cukru brązowego

Banany obrać i razem z cukrem wrzucić do miski. Zblendować na jednolitą masę. Wbić jajka i ponownie całość zmiksować. W drugiej mniejszej misce wymieszać wszystkie sypkie składniki - mąkę, sodę, przyprawy. Powoli te sypkie składniki dodawać do bananowej masy.
Do ciasta można też wkroić orzechy czy różne owoce suszone. Pieczemy w 170 stopniach przez ok 40 minut.

Szybko Tanio Smacznie - Bezglutenowy chlebek bananowy



Quick and tasty!
The perfect way to start the day Saturday!


Szybko Tanio Smacznie - Bezglutenowy chlebek bananowy





Lato w pełni! Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dni

4 komentarze:

  1. Wygląda obłędnie pysznie...szczególnie z tą polewą :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie spodziewałam się, że wypieki na mące kukurydzianej są takie lekkie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Zapisuję! pysznie wygląda

    OdpowiedzUsuń
  4. Z chęcią się poczęstuję. :)

    OdpowiedzUsuń