środa, 23 lipca 2014

Wegański zielony chłodnik (bez glutenu, bez laktozy)

Szybko Tanio Smacznie - Wegański zielony chłodnik

Wegański zielony chłodnik


potrzebujemy: 

- 3 cukinie
- 1 awokado
- puszka mleka kokosowego light
- płatki chilli
- sól, pieprz
- świeże zioła np bazylia, pietruszka itp
- duża garść młodego groszku


Cukiniom odkroić końcówki, umyć i pokroić w plastry.
Ugotować w osolonej wodzie do miękkości.

Groszek obrać i również ugotować.
Warzywa wrzucić do miski, dodać przyprawy zioła i mleczko kokosowe.
Całość zmiksować.

Przez noc schłodzić w lodówce.
Przed podaniem jeszcze raz doprawić do smaku.




Szybko Tanio Smacznie - Wegański zielony chłodnik


Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dni Jak ugasić pragnienie? Lato w pełni! Cukinia 2014 Zielony groszek na różne sposoby

4 komentarze:

  1. Mmmmm, zapowiada się pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale fajna propozycja :-) super wygląda a jak czytam składniki to utwierdzam się w jego pysznym smaku :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam! istna poezja na talerzu! pycha! pozdrawiam ciepło!:)

    OdpowiedzUsuń