Wegański zielony chłodnik
potrzebujemy:
- 3 cukinie
- 1 awokado
- puszka mleka kokosowego light
- płatki chilli
- sól, pieprz
- świeże zioła np bazylia, pietruszka itp
- duża garść młodego groszku
Cukiniom odkroić końcówki, umyć i pokroić w plastry.
Ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
Groszek obrać i również ugotować.
Warzywa wrzucić do miski, dodać przyprawy zioła i mleczko kokosowe.
Całość zmiksować.
Przez noc schłodzić w lodówce.
Przed podaniem jeszcze raz doprawić do smaku.
smacznie:)
OdpowiedzUsuńMmmmm, zapowiada się pysznie :-)
OdpowiedzUsuńAle fajna propozycja :-) super wygląda a jak czytam składniki to utwierdzam się w jego pysznym smaku :-)
OdpowiedzUsuń