Przepis znaleziony na forum dotyczącym kuchni duńskiej. Jeżeli lubicie takie eksperymenty i warzywa to serdecznie polecam ten przepis!
Do przygotowania 4 porcji potrzebujemy:
- 750 g fasolki
- 50 g masła
- 50 g mąki (użyłam kukurydzianej)
- 450ml mleka
- 100 ml śmietany
- sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku
- 50 g masła
- 50 g mąki (użyłam kukurydzianej)
- 450ml mleka
- 100 ml śmietany
- sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. W tym czasie przygotowac sos. W garnku stopić masło i dodać mąkę. Cały czas mieszając dodać mleko i śmietanę. Doprawić do smaku.
o w takim sosie jeszcze nie jadlam, ciekawe jak smakuje.
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie i przy okazji zostaję na dłużej :)
http://kuchareczkamala.blogspot.com
smaczny pomysł:)
OdpowiedzUsuń