niedziela, 20 lipca 2014

Konfitura z czerwonych owoców

Jak zatrzymać smak lata i owoców na zimę?
Tak!

Szybko Tanio Smacznie - Konfitura z czerwonych owoców

Do przygotowania konfitury potrzebujemy:


- 500g czerwonych porzeczek

- 500 g truskawek
- 500g cukru żelującego 2:1
- odrobinę wody

Owocę umyć.
Z truskawek oderwać szypułki a porzeczki oderwać od gałązek.
Owoce wrzucić do garnka i lekko rozgotować.
Zmiejszyć gaz i dodać cukier żelujący.
Gotować jeszcze ok 10 minut.
Przełożyć gorące do słoików i zakręcić.
Postawic do góry dnem i schłodzić.

Podawać z ciastem, muffinkami, chlebem...

Szybko Tanio Smacznie - Konfitura z czerwonych owoców

Lato w pełni!

1 komentarz: