Schab pieczony w soli /// Pork loin roasted in salt trzeba jakoś wykorzystać.
Wczoraj przyszedł mi pomysł na sałatkę!
potrzebujemy:
- sałatę lodową lub mieszankę sałat
- 1 pomidora
- 2 garście sezamu
- oliwę do smażenia (2 łyżki)
- sos sojowy (1 łyżka w zupełności wystarczy)
a teraz wszelkie dodatki:
- rzodkiewki
- surowe pieczarki
- marchewka utarta
- papryczki chilli
i inne rzeczy, które lubicie
Mięso kroimy na plastry grubość 1.5 cm i kroimy w kostkę.
Pomidora myjemy, usuwamy zdrewniałe części i kroimy w kostkę.
Wrzucamy wszystko do miski
Na patelni podgrzewamy olej/oliwę gdy będzie gorąca wrzucamy sezam (uwaga może pryskać tłuszcz).
Mieszamy żeby całość się lekko przybrązowiła i odrazu wyłączamy kuchenkę.
Dodajemy łyżkę sosu sojowego.
Wszystko mieszamy.
Dodajemy podsmażony sezam do sałatki.
Mieszamy i gotowe.
Zrobiłam tą sałatkę już wczoraj, ale zjedliśmy ją całą, taka była smaczna!


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz