wtorek, 8 lipca 2014

Wiejska kiełbasa gotowana w piwie...

z dodatkiem czosnku i świezego rozmarynu.


Szybko Tanio Smacznie - Wiejska kiełbasa gotowana w piwie

Do przygotowania dania potrzebujemy:

- wiejską kiełbasę bez konserwantów i ulepszaczy (po sztuce lub więcej na osobę)
- 500 ml piwa
- gałązkę rozmarynu
- czosnek
- sól, pieprz
- tłuszcz do smażenia

Kiełbasy naciąć i podsmażyć razem z czosnkiem i rozmarynem. Wlać piwo, doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować na małym ogniu aż całość będzie miękka około 20 minut.
Podawać gorące.


Szybko Tanio Smacznie - Wiejska kiełbasa gotowana w piwie

Szybko Tanio Smacznie - Wiejska kiełbasa gotowana w piwie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz