poniedziałek, 29 grudnia 2014

Wegańska pasta z pietruszki (bez glutenu, bez laktozy)

Pastę używamy do kanapek, jako dip, sos na zimno do wędlin. Szybka popozycja karnawałowa!

Szybko Tanio Smacznie - Wegańska pasta z pietruszki (bez glutenu, bez laktozy)


Do przygotowania pasty z pietruszki potrzebujemy:

- 4 pęczki pietruszki
- 2 ząbki czosnek
- 1 cebulę cebulę
- pół papryczki chilli
- filiżankę kaszy jaglanej
- oliwę z oliwek
- sól, pieprz

Kaszę ugotować w podwójnej objętności wody, ostudzić i zblendować na gładką masę. Dodać pokrojoną pietruszkę, posiekaną cebulę, czosnek i przyprawy. Wlać odrobinę oliwy i ponownie zmiksować. Podawać z chlebem lub jako sos do przystawek.

Szybko Tanio Smacznie - Wegańska pasta z pietruszki (bez glutenu, bez laktozy)


Szybko Tanio Smacznie - Wegańska pasta z pietruszki (bez glutenu, bez laktozy)

Przekąski Sylwestrowe

2 komentarze:

  1. Bardzo ciekawa pasta :-) pysznie wygląda :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. świetna pasta, można ją wcinać nawet samą bez chleba!

    OdpowiedzUsuń