środa, 10 grudnia 2014
Puding piernikowy z kaszy jaglanej (bez glutenu, bez laktozy)
Do przygotowania 2 potrzebujemy:
- 100 g kaszy jaglanej
- przyprawa piernikowa
- likier pomarańczowy w wersji dla dorosłych
- odrobina skórki pomarańczowej
- orzechy laskowe
- skórka pomarańczowa
- 2 łyżki kakao
- cukier (ok 3-4 łyżki)
Kaszę ugotować do miękkości - można ostudzić. W oddzielnej misce wymieszać: kakao, przyprawę piernikową, cukier. Dodać kaszę, likier (lub np sok w wersji dla dzieci) i całość zmiksować. Dosypać skórkę pomarańczową, orzechy laskowe, rodzynki i żurawinę.
Całość wymieszać. Można podawać na ciepło lub na zimno.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńMuszę koniecznie zrobić. Koniecznie!!! :-)
OdpowiedzUsuńMi bardzo smakował, nie jest za słodki.
OdpowiedzUsuńO dziwo mój mąż też powiedział si ;), a on za częścią takich wynalazków nie przepada...