środa, 10 grudnia 2014

Puding piernikowy z kaszy jaglanej (bez glutenu, bez laktozy)

Szybko Tanio Smacznie - Puding piernikowy z kaszy gryczanej (bez glutenu, bez laktozy)

Do przygotowania 2 potrzebujemy:

- 100 g kaszy jaglanej
- przyprawa piernikowa

- likier pomarańczowy w wersji dla dorosłych
- odrobina skórki pomarańczowej
- orzechy laskowe
- skórka pomarańczowa
- 2 łyżki kakao
- cukier (ok 3-4 łyżki)

Kaszę ugotować do miękkości - można ostudzić. W oddzielnej misce wymieszać: kakao, przyprawę piernikową, cukier. Dodać kaszę, likier (lub np sok w wersji dla dzieci) i całość zmiksować. Dosypać skórkę pomarańczową, orzechy laskowe, rodzynki i żurawinę.
Całość wymieszać. Można podawać na ciepło lub na zimno.

Smacznego!


Szybko Tanio Smacznie - Puding piernikowy z kaszy gryczanej (bez glutenu, bez laktozy)


Świąteczne słodkości! Wasze pomysły na osłodę jesiennych wieczorów Lekkie niskokaloryczne Święta oraz Sylwester Piernik wegański Piernik świąteczny, piernik staropolski na święta

3 komentarze:

  1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę koniecznie zrobić. Koniecznie!!! :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mi bardzo smakował, nie jest za słodki.
    O dziwo mój mąż też powiedział si ;), a on za częścią takich wynalazków nie przepada...

    OdpowiedzUsuń