wtorek, 3 lutego 2015

Kremowa zupa z marchewki i indyka (bez glutenu, bez laktozy)

Przepyszna, szybka zupa, która jest idealna na chłodniejsze dni. Zupa jest przepyszna, gęsta i mocno rozgrzewa. Posiada też fantastyczny, żółty kolor.

Szybko Tanio Smacznie - Kremowa zupa z marchewki i indyka (bez glutenu, bez laktozy)

Do przygotowania zupy potrzebujemy: 


- 5 marchewek

- kawałek imbiru
- 1 cebulę
- 1 mleko kokosowe
- 2 małe pomarańcze
- ok 200g mięsa z indyka/kurczaka
- sól, pieprz


W garnku rozgrzać tłuszcz i n
a wolnym ogniu podsmażyć cebulę z imbirem. W tym czasie obrać i pokroić marchewki oraz pomarańcze - wrzucić na patelnię i daje podsmażać. Gdy całość będzie zarumieniona wlać mleko kokosowe. Mięso pokroić w kawałki i dorzucić do zupy. Gotować do miękkości około 20-30 minut. Całość zmiksować do gładkiej konsystencji i doprawić do smaku.
Podawać gorącą w bulionówkach, posypaną obficie pietruszką i odrobina płatków chilli.



Szybko Tanio Smacznie - Kremowa zupa z marchewki i indyka (bez glutenu, bez laktozy)


Szybko Tanio Smacznie - Kremowa zupa z marchewki i indyka (bez glutenu, bez laktozy)

ZUPA KREM
Zimowy Obiad

2 komentarze: