Przepyszna, szybka zupa, która jest idealna na chłodniejsze dni. Zupa jest przepyszna, gęsta i mocno rozgrzewa. Posiada też fantastyczny, żółty kolor.
Do przygotowania zupy potrzebujemy:
- 5 marchewek
- kawałek imbiru
- 1 cebulę
- 1 mleko kokosowe
- 2 małe pomarańcze
- ok 200g mięsa z indyka/kurczaka
- sól, pieprz
W garnku rozgrzać tłuszcz i na wolnym ogniu podsmażyć cebulę z imbirem. W tym czasie obrać i pokroić marchewki oraz pomarańcze - wrzucić na patelnię i daje podsmażać. Gdy całość będzie zarumieniona wlać mleko kokosowe. Mięso pokroić w kawałki i dorzucić do zupy. Gotować do miękkości około 20-30 minut. Całość zmiksować do gładkiej konsystencji i doprawić do smaku.
Podawać gorącą w bulionówkach, posypaną obficie pietruszką i odrobina płatków chilli.
Super zupka :-) pyszności :-)
OdpowiedzUsuńwspaniała a jaki kolor!
OdpowiedzUsuń