Marzę o ciepłym wybrzeżu południowej Europy.
O słońcu grzejącym zmarznięte łapki.
Ciepłym wietrze plątającym włosy i otulającym ciało...
Na razie musi mi wystarczyć ciepełko z talerza!
Wy też tak macie?
potrzebujemy:
- 1 batata
- 1 dynię piżmową
- sól, pieprz
- świeżą pietruszkę
- puszkę mleka kokosowego (light)
- odrobinę tłuszczu do smażenia
Dynię ugotować w piekarniku (150 stopni).
Wydrążyć nasiona, miąższ przełożyć do osobnej miski.
W garnku rozgrzać tłuszcz.
Podsmażyć pokrojonego w kawałki batata.
Dodać dynię, pokrojoną pietruszkę i mleczko kokosowe.
Doprawić do smaku.
Zblendować.
Jeżeli całość będzie za gęsta, można dodać wody lub więcej mleka kokosowego.
Pamiętajcie, że Szybko Tanio Smacznie bierze udział w konkursie na blog roku 2014.
Proszę Was serdecznie o głosy na STS.
Proszę Was serdecznie o głosy na STS.
Fantastyczna zupka :-)
OdpowiedzUsuńten krem to coś pyszne, świetna konsystencja i kolor, a smak na pewno równie rewelacyjny (bo uwielbiam dynię!) :)
OdpowiedzUsuń