Deserek musi po obiedzie być! Tak na prawdę to nie tylko deser, ale również świetny pomysł na śniadanie.
Do przygotowania 4 porcji potrzebujemy:
- 1 filiżankę ryżu (w cale nie trzeba kupować Arborio, ja kupiłam "Milchreis" w Lidlu)
- 4 filiżanki mleka wegańskiego
- ekstrakt waniliowy
- 1 łyżkę cukru brązowego
Do garnka wsypać ryż, cukier, ekstrak waniliowy i wlać mleko. Zagotować od czasu do czasu mieszając. Następnie przez jakieś 30 minut gotować pod przykryciem na wolnym ogniu.
Podawać gorące.



Moja mam robi podobny. ah..
OdpowiedzUsuńJa najbardziej lubię chłodne z zimnym mlekiem i owocami :)
pozdrawiam i zapraszam do mnie :)
prosty, a jednocześnie pyszny deser :)
OdpowiedzUsuńKochamy takie desery :D Jeszcze na górę dodałybyśmy duuużo cynamonu i jesteśmy w niebie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy cieplutko