wtorek, 24 lutego 2015

Sałatka z makaronu, tuńczyka i sera feta

Proszta i szybka sałatka.
Gdy późno wracasz do domu.
Jako obiad, kolacja czy jako sałatka imprezowa.
PYCHOTA!





potrzebujemy:

- puszkę tuńczyka
- kawałek sera typu feta (w żależności od upodobań)
- ugotowany makaron 
- ząbek czosnku
- pieprz



Do miski wrzucić tuńczyka i rozdrobnić go widelcem oraz na grubych oczkach zetrzeć ser.
Czosnek przecisnąć przez praskę.

Całość wymieszać.
Dodać makaron, pieprz i polać ok. łyżką oliwy.



4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Hehe, wiadomo są różne smaki, upodobania.
      Chodziło mi o coś, co na prawdę da się przygotować w max 10 minut.
      Jeżeli masz pozostałości mięsne z zupy lub dnia poprzedniego to możesz wykorzystać ;)

      Usuń
  2. Jak szybko można się dobrze najeść :) Kiedyś za tuńczykiem nie przepadałyśmy ale od jakiegoś czasu przekonujemy się do niego :)

    OdpowiedzUsuń