Ludzkość odkryła przepis na sałatkę doskonałą!
Bo jak inaczej określić satałkę, która jest witaminową bombą dla zdrowia, ma orzeźwiający smak, tak pożadany w ciepłe dni (w trakcie degustacji padło określenie "daje poczucie przyjemnego chłodku"), wpasuje się w menu śniadaniowe, lunchowe, obiadowe i... tak! do kolacji też pasuje. Sprawdza się też w aktywnym stylu życia - można zabrać ją ze sobą w podróż samochodem, a ona nie zmienia swojego smaku, konsystencji, koloru...
Przed Państwem przepis na sałatkowego Świętego Graala!
- 1/2 arbuza pokrojonego w kostkę
- kawałek imbiru
- sok i skórkę z cytryny
- listki mięty
- białe balsamico (crema)
Proces przygotowania zaczynamy od umycia i pokrojenia arbuza w kostkę. Owoc przenosimy do miski i dodajemy teraz starty imbir, skórkę i sok z cytryny, posiekaną miętę. Całość polewamy odrobiną białego octu balsamicznego.
Odstawiamy na około 2 godziny do lodówki.
Życzę Wam przyjemnej ochłody!



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz