wtorek, 30 lipca 2013

Babeczki z nadzieniem

Szybko i smacznie. Idealne do wina. 
Możecie "kombinować" z nadzieniem - słodkim, wytrawnym, ostrym.
Co tylko dusza zapragnie. 
Puścić wodze fantazji - czyli to co uwielbiam najbardziej w gotowaniu.





potrzebujemy:


- opakowanie babeczek z kruchego ciasta/ciasta francuskiego (do dostania w lidlu)

- ugotowane na twardo jajka drobno posiekane
- pomidory (sam miąższ)
- majonez (można zastąpić jogurtem lub 50/50 wymieszać)
- sól, pieprz 
- zioła (ja użyłam suszonych, ale świeże dadzą więcej aromatu): koperek, bazylia, oregano


Jajka drobno posiekać, dodać pokrojony w kostkę miąższ pomidorowy (trzeba mocno odcisnąć nadmiar soku, unaczej nasze nadzienie będzie zbyt płynne).

Dodać majonez/jogurt i wszystko wymieszać.
Przyprawić i dodać zioła. 
Na noc zostawić w lodówce do przegryzienia.


Udekorować kawałkiem sałaty i czegoś kolorowego np rzodkiewką.










Życzę Wam smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz