Wiatr i 21 stopni.
A teraz?
Wiatr, słońce.
Kolorowe liście mienią się.
Tańczą. Błyszczą.
Jesień!
(przepis dostałam od Pati)
gotowe w 30 minut
potrzebujemy:
- kilka łyżek kuskusu (kasza jaglana w oryginale, wtedy otrzymacie wersję bezglutenową)
- 1 średniej wielkości cebulę
- 1 dynię
- 1 słoik domowego przecieru pomidorowego (u mnie z pestkami pomidora)
- tłuszcz do smażenia
- sól, pieprz
- sól, pieprz
- bazylia (tymianek w oryginale)
- ostra papryka (słodka w oryginale)
Dynię obrać, wydrążyć środek i pokroić w kostkę.
Umyć i odstawićna bok.
Pokroić cebulkę w drobną kostkę.
W garnku rozgrzać tłuszcz i podsmażyć cebulę na złoty kolor.
Po chwili wrzucić dynię i dusić na małym ogniu.
Umyć i odstawićna bok.
Pokroić cebulkę w drobną kostkę.
W garnku rozgrzać tłuszcz i podsmażyć cebulę na złoty kolor.
Po chwili wrzucić dynię i dusić na małym ogniu.
Dolać wody i gotować do miękkości.
Na samym końcu dodać pomiodry i zblendować na jednolitą, gęstą zupę.
Przyprawić do smaku.
Na samym końcu dodać pomiodry i zblendować na jednolitą, gęstą zupę.
Przyprawić do smaku.
Podawać gorącą.
Wygląda bardzo kusząco! Kocham zupy o takiej konsystencji. Już przed spróbowaniem widać, że będzie to kremowa, aksamitna i przepyszna propozycja.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do nas - do kuchni matki i córki.
Podoba mi się, właśnie takich przepisów szukałam! Dziękuję za udział w akcji SZYBKIE ZUPY!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie :)
http://jamniczakuchnia.blogspot.com
wygląda obłędnie pysznie... i ta kremowa konsystencja!
OdpowiedzUsuńPyszna zupka, taka kremowa i smakowita :-)
OdpowiedzUsuńidealna na jesienne, chłodne dni :)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się, właśnie takich przepisów szukałam! Dziękuję za udział w akcji SZYBKIE ZUPY!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie :)
Mmm, pyszna musiała być ta zupa. Piękny ma kolor!
OdpowiedzUsuń