potrzebujemy:
- 8 łyżeczek nasion chia
- mleko roślinne (ok 200 - 300 ml)
- jagody
- cukier waniliowy
Nasiona chia namoczyć w mleku z dodatkiem cukru waniliowego przez noc.
Jagody zmiksować na jednolitą masę.
W szklankach umieścić na spodzie jagody a na wierzchu puding.
Gotowe!
od takiego puddingu zaczynać dzień to coś wspaniałego!
OdpowiedzUsuńByłam zaskoczona, bo nawet Małż wpałaszował całość i stwierdził, że dobre :D
Usuńintrygujący napój;
OdpowiedzUsuńhttp://magicznakuchnia.blox.pl
wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńZakochałyśmy się w chia i tylko żałujemy, że dopiero teraz je wykorzystałyśmy :)
OdpowiedzUsuńNo ja właśnie też jakaś opóźniona w tej materii jestem. Najważniejsze, że w końcu będziemy kręcić pyszności z dodatkiem chia :D
OdpowiedzUsuńPoproszę o ...obydwie szklaneczki !
OdpowiedzUsuńFajnie się prezentuje:)
OdpowiedzUsuń