Do przyrządzenia porcji dla 4 osób potrzebujemy:
- kubek kaszy jaglanej
- 3 gruszki (lub inne ulubione owoce)
- opakowanie cukru waniliowego
Sposób przyrządzania. Kaszę jaglaną opłukać na sitku. Przenieść do garnka i zagotować w podwójnej ilości wody (2:1 wody do kaszy). W osobnym garnku zagotować ok 1/2 kubka wody. Gruszki obrać, wyciąć gniazdka nasienne i pokroić na cząstki. Następnie wrzucić do gotującej się wody, zmniejszyć ogień i gotować aż osiągną miękkość. Gdy kasza będzie bliska ugotowania, dodać do niej ugotowane gruszki wraz z sokiem oraz cukier waniliowy. Całość wymieszać i gotować jeszcze przez chwilę. Po ugotowaniu całość należy zblendować na gładką masę, która jeszcze w gorącej postaci powinna trafić do miseczek. Na sam koniec można posypać otrzymany budyń płatkami migdałów i rodzynkami.
Uwielbiam ten jaglany budyń, na równi z wersją bananową :) Wygląda świetnie i jestem pewna, że smakuje tak samo :)
OdpowiedzUsuńTo ja się wpraszam na taki budyń :-)
OdpowiedzUsuńoj mam teraz wielką ochotę na taki budyń :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam budynie jaglane!
OdpowiedzUsuńjestem na tak,super! :)
OdpowiedzUsuń