potrzebujemy:
- filiżankę kakao
- filiżankę soku z czarnej porzeczki
- 1.5 filiżanki mąki ryżowej (lub innej bezglutenowej)
- opakowanie proszku do pieczenia
- 1/3 filiżanki oleju
- 1/3 filiżanki cukru
- 4 jajka
- kawałek startego imbiru plus 2 łyżki syropu imbirowego
- 3 jabłka (pokrojone na kawałki)
W garnku podgrzać sok, kakao, olej i cukier aż powstanie jednolita masa.
Całość ostudzić, dodać jajka, imbir, mąkę i proszek.
Wymieszać.
Przenieść do formy, na wierzchu ułożyć pokrojone w kawałki jabłka.
Piec ok 30-40 minut w 160 stopniach z termoobiegiem.
Kiedy zobaczyłam pierwsze zdjecie myślałam że to coś w stylu brownie.. Ale jednak nie! I dobrze :) Pięknie wygląda i zapewne tak smakuje. Z resztą, jak inaczej może smakować czekolada? :)
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się! Muszę wypróbować.
OdpowiedzUsuńWygląda całkiem całkiem :D Jak na zdrowe ciacho, to wręcz cudownie! :)
OdpowiedzUsuń