sobota, 21 marca 2015
Polędwica wieprzowa w przyprawie gyros z warzywami z kaszą jaglaną (bez glutenu, bez laktozy)
Do przygotowania 2 porcji potrzebujemy:
- 1 kg polędwicy
- opakowanie przyprawy gyros
- słoik fasolki
- paprykę świeżą i w zalewie (w zależności od upodobań)
- 1 szklankę kaszy jaglanej
- kolendrę
- odrobinę tłuszczu do smażenia
- koncentrat pomidorowy
1 szklankę kaszy jaglanej ugotować w 2 szklankach wody. Wymieszać z koncentratem pomidorowym.
Polędwicę pokroić w plastry a potem w słupki. Wrzucić do miski razem z przyprawą i łyżką oleju. Wymieszać. Wstawić do lodówki na noc, lub na minimum 2h. Podsmażyć na patelni.
Dodać paprykę i fasolkę (odsączoną i przepłukaną wodą). Na samym końcu dodać kaszę jaglaną. Całość gotować/podsmażać aż będzie gorąca.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo lubię kaszę jaglaną, jest pyszna. Super połączenie z mięsem :-)
OdpowiedzUsuń