sobota, 21 marca 2015

Polędwica wieprzowa w przyprawie gyros z warzywami z kaszą jaglaną (bez glutenu, bez laktozy)

Szybko Tanio Smacznie - Polędwica wieprzowa w przyprawie gyros z warzywami. Z kaszą jaglaną (bez glutenu, bez laktozy)


Do przygotowania 2 porcji potrzebujemy: 

- 1 kg polędwicy
- opakowanie przyprawy gyros
- słoik fasolki
- paprykę świeżą i w zalewie (w zależności od upodobań)

- 1 szklankę kaszy jaglanej
- kolendrę
- odrobinę tłuszczu do smażenia

- koncentrat pomidorowy

1 szklankę kaszy jaglanej ugotować w 2 szklankach wody. Wymieszać z koncentratem pomidorowym.
Polędwicę pokroić w plastry a potem w słupki. Wrzucić do miski razem z przyprawą i łyżką oleju. Wymieszać. Wstawić do lodówki na noc, lub na minimum 2h. Podsmażyć na patelni.
Dodać paprykę i fasolkę (odsączoną i przepłukaną wodą). Na samym końcu dodać kaszę jaglaną. Całość gotować/podsmażać aż będzie gorąca.

1 komentarz:

  1. Bardzo lubię kaszę jaglaną, jest pyszna. Super połączenie z mięsem :-)

    OdpowiedzUsuń