Co zrobić z dwóch troche zeschniętych croissantów? Właśnie takie coś.
Do przygotowania zapiekanki potrzebujemy:
- 2 jajka
- 1/2 szklanki mleka (ok 100 ml)
- resztki chleba (ja użyłam 2 croissanty)
- 1/2 puszki masy krówkowej
Jajka wymieszać z mlekiem.
Croissanty pokroić.
Można je też po prostu porwać na mniejsze kawałki.
Umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Zalav masą jajeczną i na wierzch ułożyć masę karmelową.
Można je też po prostu porwać na mniejsze kawałki.
Umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Zalav masą jajeczną i na wierzch ułożyć masę karmelową.
Zapiekać w 200 stopniach ok 20 minut.
Uwaga to jest zabójczo słodkie!
Fajny pomysł :-) nic nie marnujemy :-):-):-)
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale *.*
OdpowiedzUsuńNie wiem tylko czy przeżyłbym taką ilość słodyczy xp
Dokładnie - nie lubię wyrzucania jedzenia a dzisiaj to tak powszechne.
OdpowiedzUsuńA takie różne koncówkowe dania potrafią być zaskakująco smaczne!
Mmmm...4 produkty ( do tego jeden już nie pierwszej świeżości :), mały nakład pracy a takie pyszności.... Poproszę :)
OdpowiedzUsuńMożna też użyć pszennego pieczywa, chałkę itp
OdpowiedzUsuńW lżejszej wersji można by to w sumie z jakimiś owockami zapiec
@Sosna - a mówią, że od rana człowiek potrzebuje coś zjeść żeby mieć energie na cały dzień, po takiej dawce słodyczy będziesz miał siły i energi, że ho ho ;)
Kulinarna rozpusta... :D Oj uległabym
OdpowiedzUsuńo matulu jakie pyszności !
OdpowiedzUsuńZjadłabym, z chęcią! :)
OdpowiedzUsuń