Wypieki bezglutenowe są o wiele lżejsze od tego z mąki pszennej. Smakuje na pewno nieco inaczej, ale warto się przyzwyczaić. Dzisiaj chciałam Was zaprosić na kukurydziane ciasto, które w sumie mogłoby być również chlebem. Najważniejsze jest to, ze jest delikatne w smaku, puszyste
Do przygotowania ciasta (keksówka) potrzebujemy:
- 1 i 1/3
szklanki mąki kukurydzianej
- 2 łyżeczki
proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 150 ml
jogurtu naturalnego
- miód
- olej
Powyższe składniki umieścić w misce i za pomocą łyżki wymieszać ciasto.
Ciasto przełożyć do formy keksowej i piec przez ok 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Ostudzić i zjadać z dżemem, konfiturą....
Ciekawy przepis na chleb, wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńCudowny ^^
OdpowiedzUsuńa ile miodu i oleju dodajemy?
OdpowiedzUsuń