czwartek, 19 marca 2015

Jogurt, curry i żurawina. Ekspresowy sos (bez laktozy, bez glutenu)

Wiecie co się dzieje jak spotykają się dwie gotujące kobiety i wymieniają się przepisami? Może być tylko lepiej i ciekawiej. W trakcie opowieści tworzą nowe smaki i połączenia składników.  Poniższy przepis dotarł do nas z Kaliszforni od Kamilii (pozdrawiamy rodzinkę !!!) - wymieniłyśmy się kulinarnymi spostrzeżeniami i niektóre musiałam prawie zaraz wypróbować. I choć brzmiały dziwnie, to moje kubki smakowe po pierwszym smaku tańczyły z radości. Mam nadzieję, że Wasze podniebienia też będą się cieszyły!



Do przygotowania sosu potrzebujemy:

- 5 łyżek jogurtu wegańskiego bez laktozy
- 3 czubate łyżeczki curry
- 3 łyżki konfitury z żurawiny

Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać i schłodzić.
Sos będzie idealny do mięs, pasztetów na Wielkanocne spotkania z rodziną.


Domowy Wyrób Wielkanocne Smaki - edycja V Wielkanocne Smaki - edycja V Wielki Post 2015 Bezglutenowa Wielkanoc

3 komentarze: