Wiecie co się dzieje jak spotykają się dwie gotujące kobiety i
wymieniają się przepisami? Może być tylko lepiej i ciekawiej. W trakcie
opowieści tworzą nowe smaki i połączenia składników. Poniższy przepis
dotarł do nas z Kaliszforni od Kamilii (pozdrawiamy rodzinkę !!!) -
wymieniłyśmy się kulinarnymi spostrzeżeniami i niektóre musiałam prawie
zaraz wypróbować. I choć brzmiały dziwnie, to moje kubki smakowe po
pierwszym smaku tańczyły z radości. Mam nadzieję, że Wasze podniebienia
też będą się cieszyły!
Do przygotowania sosu potrzebujemy:
- 5 łyżek jogurtu wegańskiego bez laktozy
- 3 czubate łyżeczki curry
- 3 czubate łyżeczki curry
- 3 łyżki konfitury z żurawiny
Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać i schłodzić.
Sos będzie idealny do mięs, pasztetów na Wielkanocne spotkania z rodziną.
Wspaniały. Bardzo ciekawy przepis :-)
OdpowiedzUsuńzgadzam się :)
Usuńpyszności:)
OdpowiedzUsuń