niedziela, 5 października 2014

Muffinkobrownie

Czemu muffinkobrownie?

Bo z przepisu na muffinki zrobiłam blachę ciasta.

Piekłam na "oko" i wyszło przepyszne brownie.

Mocno czekoladowe, instesywne w smaku i zapachu!
   
Szybko Tanio Smacznie - Muffinkobrownie


potrzebujemy:

- 2 tabliczki gorzkiej czekolady (posiekanej w drobne kawałeczki)
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka owsianego (domowej roboty)
- 1/3 szklanki oleju słonecznikowego
- 2 szklanki mąki
- opakowanie proszku do pieczenia
- cukier

Suche składniki wrzucić do jednej miski, mokre do drugiej.
Do suchych dodać mokre, wymieszać za pomocą łyżki lub widelca.
Piec ok 20 minut w 175 stopniach.


Szybko Tanio Smacznie - Muffinkobrownie

Szybko Tanio Smacznie - Muffinkobrownie

Szybko Tanio Smacznie - Muffinkobrownie

Rozgrzewające (wege) dania EDYCJA II

1 komentarz: