niedziela, 12 października 2014

Dynia pieczona w poudre douce

Jak jesień za oknem to musi być dynia! Dynia lekko karmelizowana w przyprawach kuchni średniowiecznej. Przyprawę przechowujcie do Świąt jest diealna do wszelkich bożonarodzeniowych wypieków!
  
Szybko Tanio Smacznie - Dynia pieczona w poudre douce


potrzebujemy:

- 1/2 dyni hokkaido
- 1 szklanka cukru
- odrobina gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka mielonego imbiru
- 5 łyżeczek łyżeczka cynamonu

Przyprawy wymieszac ze sobą.
Dynię umyć, przekroić, wydrążyć środek i pokroić na mniejsze kawalki.
Posypać poudre douce i zapiekać w piekarniku.
180 stopni ok 30-40 minut aż dynia  bedzie miękka.


Szybko Tanio Smacznie - Dynia pieczona w poudre douce

Szybko Tanio Smacznie - Dynia pieczona w poudre douce



Rozgrzewające (wege) dania EDYCJA II Smaczna Jesień

1 komentarz:

  1. wprost ubóstwiam pieczoną dynię, ale w takiej formie jeszcze nie próbowałam!

    OdpowiedzUsuń