niedziela, 12 października 2014

Kurczak gotowany w piwie

Bardzo podobne danie jadłam ostatnio u znajomych.
Tam kurczak był pieczony w piekarniku i jego delikatny smak przypadł mi do gustu.

Ciekawe jest też połączenie składników.
Ja poszłam troche na łatwiznę, kurczaka przyżądziłam na patelni i wyszło super.
Gabi - dzięki za super przepis!


Szybko Tanio Smacznie - Kurczak gotowany w piwie



potrzebujemy:

- garść liści selera
- rodzynki
- 500 ml piwa
- piersi z kurczaka
- sól, pieprz
- 500g pieczarek


Pieczarki obrać i umyć.
Mięso oczyścić z wszelkich błon i umyć.
Rozgrzać patelnię i podsmażyć piersi kurczaka.
Dodać rodzynki, pieczarki, liście selera.
Całość chwilę podsmażyć i podlać piwem.
Gotować na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie.

Szybko Tanio Smacznie - Kurczak gotowany w piwie

2 komentarze: