Jak walczyć z wrogiem tj rozwijającą się chorobą?
Ze smakiem!
Podana w moich ulubionych, pojemnych filiżankach.
Idealnie sycąca i rozgrzewająca.
potrzebujemy:
- 2 kalarepy pokrojone w kostkę
- 2 garście szpinaku
- 1 fenkuł
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- puszkę mleka kokosowego
- sól, pieprz
Kalarepę, czosnek, fenkuła i cebulę podsmażyć na odrobinie oleju kokosowego.
Dodać mleko kokosowe, szpinak.
Gotować aż całość bedzie miękka.
Zblendować.
Przyprawić do smaku.
Wspaniała zupka! Musi być bardzo aromatyczna i smaczna.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam też do nas - do kuchni matki i córki! :)
Bardzo ciekawa zupka :-)
OdpowiedzUsuńTo połączenie musi być genialne !
OdpowiedzUsuń