Danie czy może raczej przekąska, która będzie gotowa w kwadrans. Pod warunkiem, że macie pod ręką puszkę brzoskwiń, tuńczyka i jogurt/majonez. Fantastyczna propozycja, gdy mają
pojawić się niezapowiedziani goście.
Do przygotowania faszerowanych brzoskwiń potrzebujemy:
- puszka brzoskwiń
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- jogurt biały (majonez w wersji bardziej kalorycznej)
- kapary (opcjonalnie, ja użyłam do dekoracji)
- sól, pieprz i inne ulubione przyprawy
- natka pietruszki
Brzoskwinie i tuńczyka odsączyć. W misce tuńczyka rozdrobnić (np widelcem) i wymieszać z odrobiną jogurtu (majonezu), dodać kapary i drobno posiekaną pietruszkę. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Masę z tuńczyka można też przygotować dzień wcześniej tak aby się "przegryzła".
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- jogurt biały (majonez w wersji bardziej kalorycznej)
- kapary (opcjonalnie, ja użyłam do dekoracji)
- sól, pieprz i inne ulubione przyprawy
- natka pietruszki
Brzoskwinie i tuńczyka odsączyć. W misce tuńczyka rozdrobnić (np widelcem) i wymieszać z odrobiną jogurtu (majonezu), dodać kapary i drobno posiekaną pietruszkę. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Masę z tuńczyka można też przygotować dzień wcześniej tak aby się "przegryzła".
Życzę smacznego!
hm, ciekawy pomysł z tym tuńczykiem :)
OdpowiedzUsuń